2015-03-13 17:00:05• hírek • Szatmár.ro

Vállalkozássegítő központ lett az egykori iskola omladozó épületéből

Péntek délben adták át a Ion Luca Caragiale utcában, a Fabricii úti felüljáró szomszédságában található Műszaki, Innovációs és Üzleti Inkubátor-központot, amelyet az egykori 13-as számú Általános Iskola omladozó épületében alakítottak ki az Integrált Városfejlesztési Terv keretein belül.

A korábbi városvezetés az Integrált Városfejlesztési Terv azon részét is kihasználta, amelyben leromlott állapotban levő épület felújítására lehetett pályázni. Ennek keretében újították fel a valamikori 13-as Számú Általános Iskola épületét, amely a munkálatok elkezdését megelőzően jobban hasonlított romokra, mint egy álló épületre.

Az üzleti élet fellendítése érdekében felújított épületet péntek délben adták át, mint Műszaki, Innovációs és Üzleti Inkubátor-központot, amelyben hat iroda és négy műhely működhet majd. Elsősorban induló vállalkozások, de két évnél semmiképpen sem régebben működő cégek pályázhatnak itt műhelyre vagy irodára, ám hogy ezt meg is kapják, komoly feltételeknek kell megfelelniük. A feltételrendszer még kidolgozás alatt áll, az viszont biztos, rövid időn belül legkevesebb három új munkahelyet kell teremteniük.

Az épület felújítása 1 millió euróba került, ennek felét a polgármesteri hivatalnak kellett kifizetnie. Az omladozó építményt szinte alapjaitól újították fel - erre pedig szükség is volt, hiszen a tetőteret úgy alakították át, hogy ott is irodák kapjanak helyet. A cégek hat kisebb-nagyobb irodát és négy műhelyt foglalhatnak majd el, emellett az épületben egy jól felszerelt konferenciatermet is kialakítottak.

Az udvart is rendbe szedték: ott több mint húsz autó befogadására alkalmas parkoló épült, a központot pedig kívül-belül megfigyelőkamerák pásztázzák.

Gazdasági inkubátorközpont

Gazdasági inkubátorközpont

Gazdasági inkubátorközpont

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: